Тоя от Продиджи

Аз и екипът, който ръководя, осигурявахме заснемането на концерта на “Продиджи” в рамките на фестивала „Спирит ъф Бургас“. Аз и пичовете в екипа ми, оператори, звукари, режисьори, монтажисти, сме все в златната мъжка възраст за качествено забавление – от малко преди до малко над 40. Освен кабелджията, когото наричаме Шашкъна и който е позициониран най-ниско в йерархията ни и който е нещо като 94-ти набор.

След концерта целият екип веднага тръгнахме към Лозенец да се забавляваме, а Шашкъна оставихме в Бургас да събира кабели.

Тогава, според разказа на Шашкъна, тия, „беквокалите на Продиджи”, така жестоко се били надрусали, че място не можели да си намерят и отишли зад сцената при Шашкъна и му казали:

– Пич, може ли, молим ти се, и ние да навиваме кабели малко с тебе, че не можем да седим на едно място?

И Шашкъна им казал:

– Може, като си немате друга работа, навивайте тука. Тъкмо ше приключа по-рано.

Впрочем, аз не знаех, че “Продиджи” имат беквокали, възможно е да става въпрос за някои от самите членове на групата, предавам ви историята както и доколкото Шашкъна ми я разказа на мен.

И така, навили беквокалите кабелите, измели и измили пода и заявили на Шашкъна:

– Виж какво, ти си ебаси пича!

И, като израз на положителното си отношение към Шашкъна, беквокалите на “Продиджи” го поканили с тях на рождения ден на тая, мениджърката на “Продиджи”. В президентския апартамент на петзвездния Грандхотел Приморец Марина Спа Уелнес енд Империал. Дето нощувката в двойна стая струва 400 кинта.

И аз му викам:

– Тоест, искаш да кажеш, че са те поканили на частно парти у “Продиджи”, един вид, така ли?

И той ми вика: