Соня Тодорова

Незнайните образи хорски

Тъй, дотогава сурова, от облик лишена, земята беше сега променена с незнайните образи хорски. Овидий, „Метаморфози” Имам проблем с очите. Нещо с очите е, без съмнение. Повредиха се, след като станах на осемнайсет. Всъщност не, за първи път се случи, когато бях около четиригодишен, но тогава никой не осъзна, че проблемът е физиологичен – отдадоха

Прочети повече »

Актрисата и обущарят

Пак си се залежал. Вярно, студено е, ама не чак толкова. Не, няма поледица, снегът се стопи още онзи ден. Само си търсиш оправдание, извинявай, че ти го казвам. Чувстваш се слаб и схванат, така ли? Нищо чудно, това е от обездвижване и от застоялия въздух. Така си надул печката, сигурно е поне двайсет градуса.

Прочети повече »

Соня Тодорова (р. 1979) е автор на сборника Незнайните образи хорски (2018), както и на романа  Перлите на Ади Ландау (2016) и също така на  Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София (2015). Завършва висша геодезия в УАСГ и защитава докторат в Техническия университет, Виена. По-късно се дипломира и по специалността “Театър, филм и медии” във Виенския университет.  Работи като автор и преводач на свободна практика.