Ангел Игов

Ще се случи

Ще се случи. Знам, че ще се случи. Просто няма начин. Вижте какво става по света: Ню Йорк, Истанбул, Мадрид, Беслан, Милано, Краков… Все някога бомбата ще избухне. Може да е в метрото, може да е пред британското посолство, може да е в Ректората. Може – по ирония на съдбата – да е в „Света

Прочети повече »

 

Ангел Игов (р. 1981) е автор на сборниците с разкази К. (2006) и Срещи на пътя (2002), както и на романите Фини прахови частици (2017),  Кротките (2015)  и Кратка повест за срама (2011). С дебютния си сборник “Срещи на пътя” печели наградата за проза от литературния фестивал “Южна пролет”. За сборника “К.” е отличен с наградата Елиас Канети. Романът “Кротките” му печели номинация за наградата на Хеликон и наградата “Христо Г. Данов”, а немското му издание е номинирано за наградата за превод на Лайпцигския панаир на книгата през 2020 г.

Разказите му са преведени на множество езици, а самият той пък е преводач от английски език,  четирикратно номиниран за националната награда “Кръстан Дянков”. Преподавател в катедра „Англицистика и американистика“ на СУ „Св. Климент Охридски.